Визначення можливості розміщення літнього торгового майданчика
Як отримати і що для цього потрібно
Де отримати
Як замовити послугу
Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом).Хто може звернутися: юридична особа, фізична особа-підприємець
Документи, що необхідно надати для отримання послуги:
Умови і випадки надання
Визначення можливості розміщення літнього торгового майданчика здійснюється органом місцевого самоврядування.
У таблиці 2 профільного ДСТУ 4281-2004 «Заклади ресторанного господарства. Класифікація» 1 сказано, що як додаткову послугу ресторани, бари, кафе, закусочні, буфети можуть організовувати відкриті майданчики для харчування.
Відповідно до Закону України "Про благоустрій населених пунктів" та Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" місцеві органи затверджують правила розміщення літніх майданчиків.
Майданчик для харчування біля стаціонарного закладу ресторанного господарства — місце для надання послуг, який відкритий для обслуговування населення на певний сезон року, розміщений на відкритому повітрі (під тентами, на верандах, у павільйонах легкого типу) або виготовлений з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, та встановлений тимчасово, без улаштування фундаменту, не є капітальною спорудою.
У залежності від типу конструкцій, які використовуються для влаштування, та періоду функціонування майданчики поділяються на відкриті (літні) майданчики та сезонні майданчики.