Свідоцтво інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції
Як отримати і що для цього потрібно
Де отримати
Як замовити послугу
Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом).Хто може звернутися: фізична особа
Документи, що необхідно надати для отримання послуги:
Умови і випадки надання
Для отримання свідоцтва інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції кандидат повинен відповідати таким вимогам:
- мати, як мінімум, перший (бакалаврський) рівень аграрної освіти, досвід роботи в аграрній сфері та/або сфері харчової (переробної) промисловості не менше трьох років; а також спеціальні знання у сфері органічного виробництва;
- мати перший (бакалаврський) рівень освіти, досвід роботи в аграрній сфері та/або сфері харчової чи переробної промисловості не менше п’яти років та спеціальні знання у сфері органічного виробництва.
Спеціальні знання інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції у сфері органічного виробництва підтверджуються шляхом складання кваліфікаційного іспиту.
Інспектором з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції не може бути фізична особа, яка перебуває на державній службі, у трудових та/або цивільно-правових відносинах з операторами та/або з органами виконавчої влади, що здійснюють державне управління та регулювання у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.
Кандидати, які набрали загальну суму балів, що становить 60 і більше відсотків максимальної суми балів, яку може бути виставлено за надані відповіді, вважаються такими, що успішно склали кваліфікаційний іспит.
Кандидату, який успішно склав кваліфікаційний іспит, видається свідоцтво інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції.
Свідоцтво інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції голова Комісії видає не пізніше 15 робочих днів з дати проведення кваліфікаційного іспиту та є безстроковим. Інспектори з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції зобов’язані не рідше одного разу на три роки підвищувати свою кваліфікацію.